Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowa tęcza
Kroki postępowania
Maki przesiać z proszkiem do pieczenia. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywna pianę, stopniowo dodawać cukier, po 1 żółtku i strużką olej. Na koniec łyżka wymieszać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Wlać masę do tortownicy. Piec 15-20 minut w 160*C. Po upieczeniu wyjąc z tortownicy i wystudzić.
![Krok 1 - Brzoskwiniowa tęcza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowa-tecza1-2.jpg)
![Krok 2 - Brzoskwiniowa tęcza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowa-tecza2-2.jpg)
Galaretkę agrestową rozrobić w 300 ml gorącej wody i ostudzić. Dodać serek homogenizowany o smaku waniliowym i dokładnie rozmieszać. Gdy delikatnie zgęstnieje wylać na brzoskwinie. Schłodzić do całkowitego zgęstnienia.
![Krok 3 - Brzoskwiniowa tęcza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowa-tecza3-2.jpg)
Galaretkę wiśniową rozrobić w 300 ml gorącej wody i ostudzić. Dodać serek homogenizowany o smaku waniliowym i dokładnie rozmieszać. Gdy delikatnie zgęstnieje wylać na zieloną masę. Schłodzić do całkowitego zgęstnienia.
![Krok 4 - Brzoskwiniowa tęcza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowa-tecza4-2.jpg)
Śmietanę ubić z fixem, cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Żelatynę rozrobić w 125 ml ciepłej wody, wystudzić i wlać do śmietany. Wyłożyć na masę wiśniową.
![Krok 5 - Brzoskwiniowa tęcza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowa-tecza5-2.jpg)
Poukładać pokrojone brzoskwinie. W 400 ml gorącej wody rozrobić galaretkę pomarańczową. Ostudzić i wylać na wierzch.
![Krok 6 - Brzoskwiniowa tęcza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/brzoskwiniowa-tecza6-2.jpg)