Przepis i sposób przygotowania na: Budyniowo- rabarbarowe tartaletki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Budyniowo- rabarbarowe tartaletki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyniowo-rabarbarowe-tartaletki1-2.jpg)
![Krok 2 - Budyniowo- rabarbarowe tartaletki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyniowo-rabarbarowe-tartaletki2-2.jpg)
![Krok 3 - Budyniowo- rabarbarowe tartaletki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyniowo-rabarbarowe-tartaletki3-2.jpg)
Połowę mleka zagotowujemy z cukrem. W drugiej połowie rozpuszczamy budyń i żółtka. Mieszaniną zalewamy gotujące mleko. Ugotowany budyń lekko studzimy, po czym napełniamy nim środki tartaletek.
![Krok 4 - Budyniowo- rabarbarowe tartaletki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyniowo-rabarbarowe-tartaletki4-2.jpg)
Owoce delikatnie posypujemy cukrem trzcinowym. Tartaletki wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je około 30- 35 minut w 180°C.
Upieczone deserki studzimy. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
![Krok 5 - Budyniowo- rabarbarowe tartaletki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/budyniowo-rabarbarowe-tartaletki5-2.jpg)