Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki dyniowe z żurawiną
Kroki postępowania
Masło rozpuścić i przestudzić. Puree i jogurt, w temperaturze pokojowej, wymieszać razem, wlać masło, ponownie przemieszać.
![Krok 1 - Bułeczki dyniowe z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-dyniowe-z-zurawina1-2.jpg)
Do misy robota wsypać mąkę, sól, cukier i drożdże.
![Krok 2 - Bułeczki dyniowe z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-dyniowe-z-zurawina2-2.jpg)
![Krok 3 - Bułeczki dyniowe z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-dyniowe-z-zurawina3-2.jpg)
Dodać masę dyniową, zagnieść jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na półtora godziny w ciepłe miejsce.
![Krok 4 - Bułeczki dyniowe z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-dyniowe-z-zurawina4-2.jpg)
Następnie ciasto wyjąć na stolnicę, zagnieść, podzielić na 12 równych kawałków. Uformować okrągłe bułeczki, ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i przykryć ściereczką. Odstawić do napuszenia na około 30 minut.
![Krok 5 - Bułeczki dyniowe z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-dyniowe-z-zurawina5-2.jpg)
Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 25 minut. wystudzić na kratce
![Krok 6 - Bułeczki dyniowe z żurawiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-dyniowe-z-zurawina6-2.jpg)