Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bułeczki francuskie z jabłkiem i kremem orzechowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 375 g
jabłko 1 szt
krem orzechowy 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki francuskie z jabłkiem i kremem orzechowym

Ciasto francuskie podzielić na 6 równych prostokątów.
Jabłko obrać ze skórki, pokroić na 6 kawałków w poprzek, gniazdo nasienne usunąć.
Na każdy prostokąt położyć plasterek jabłka na brzegu, tak aby na jednej połówce było jabłko a druga była wolna do przykrycia, do środka jabłka włożyć łyżeczkę kremu orzechowego. Przykryć pozostałym ciastem (zawinąć).
Piec w piekarniku w 200 st. C przez ok. 30 min - aż dostaną brązowego koloru, a ciasto lekko się rozwarstwi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 06.07.2015 21:21
muszą być bardzo smaczne
Margo1 25.11.2014 10:11
nie robiłam sama ,ale jadłam już takie i bardzo mi smakowały
inka2012 24.10.2014 15:54
apetyczne :)
V_kuchareczka 23.10.2014 21:54
pyszne bułeczki
pajbek 23.10.2014 21:15
Pyszne :-)
Christopher 23.10.2014 19:27
Smaczne ciastka.
kloruś 23.10.2014 18:08
Ciekawy i apetyczny przepis!
mirosława4 23.10.2014 18:03
prosty , szybki i smaczny deser na przekąskę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak