Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki pełne ziaren
Kroki postępowania
W tym czasie do miski przesiewamy obie mąki, dodajemy otręby owsiane, siemię lniane, szczyptę kurkumy, sól i cukier. Mieszamy wszystkie suche składniki, a następnie dolewamy powstały zaczyn, ciepłą wodę, olej rzepakowy i zsiadłe mleko. Wyrabiamy ciasto, przykrywamy je lnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Następnie ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i formujemy bułeczki, które układamy na papierze do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy ziarnami słonecznika i płatkami owsianymi. Odstawiamy do ponownego wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 30 minut.
![Krok 1 - Bułeczki pełne ziaren foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-pelne-ziaren1-2.jpg)
![Krok 2 - Bułeczki pełne ziaren foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-pelne-ziaren2-2.jpg)
Życzę smacznego! :)
![Krok 3 - Bułeczki pełne ziaren foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/buleczki-pelne-ziaren3-2.jpg)