Przepis i sposób przygotowania na: Bułka wrocławska
Kroki postępowania
![Krok 1 - Bułka wrocławska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulka-wroclawska18-2.jpg)
![Krok 2 - Bułka wrocławska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulka-wroclawska19-2.jpg)
Wyrośnięte bułki nacinam ostrym nożem i smaruję je letnią wodą z cukrem.
![Krok 3 - Bułka wrocławska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulka-wroclawska20-2.jpg)
Na dno nagrzanego go temperatury 230°C piekarnika wlewam pół szklanki wody, następnie wkładam blaszkę z bułkami. Piekę 10 minut w temperaturze 230°C, następnie obniżam ją do 210°C i piekę jeszcze 20-25 minut.
Upieczone, jeszcze gorące bułki smaruję wodą (pozostałą) i wstawiam do wyłączonego piekarnika na 3 minuty. Następnie wyjmuję i przekładam na kratkę kuchenną do przestygnięcia.
*przepis pochodzi z bloga pracownia wypieków, tutaj podaję swoją nieznacznie zmienioną wersję.
![Krok 4 - Bułka wrocławska foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/bulka-wroclawska17-2.jpg)