Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Buraczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone ok 60 dag
jabłko 1 szt kwaśna
cukier ok 1 1/2 łyżki
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól
pieprz
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki

Buraki umyć, zalać wodą i postawić do gotowania. Gotować do miękkości ok 60 min. Po wystudzeniu obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Następnie dodać jabłko, podlać trochę wodą albo bulionem i cały czas mieszać do momentu aż jabłko się udusi i zacznie rozpadać.
Dodać buraczki wymieszać i doprawić przyprawami do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.04.2017 20:43
pyszny dodatek do II dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak