Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Buraczki do obiadu z jabłkiem i jogurtem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 600 g,
jabłko 1 szt,
cebula 1 szt,
jogurt naturalny 200 ml,
śmietana 18 proc 3 łyżki,
sól i pieprz do smaku,
cukier do smaku,
sok z cytryny 3 łyżki,

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki do obiadu z jabłkiem i jogurtem

Buraki dokładnie płuczemy ścinamy końcówki i gotujemy do miękkości. Ugotowane wystudzone buraki ( ja po ugotowaniu przepłukuje zimną wodą) obieramy i ścieramy na tarce o (dużych oczkach).

Dodajemy obrane i starte na tarce jabłko oraz obraną pokrojoną w kosteczkę cebule. Następnie dodajemy sok z cytryny oraz jogurt naturalny połączony ze śmietaną 30 %.

Do smaku doprawiamy solą, pieprzem a także dodajemy cukier według uznania.

Całość dokładnie mieszamy.

Przekładamy do szklanej miseczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.10.2017 03:02
Lubię je jeść.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak