Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Buraczki z cebulką i bazylią

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 1 kg
cebula 3
bazylia
śmietana 2 łyżki
ocet 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z cebulką i bazylią

Umyte buraczki zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Jak będą miękkie odcedzamy i studzimy. Następnie Obieramy i mielimy maszynką do mięsa o drobnych oczkach. Bazylię myjemy i osuszamy, kroimy. Cebulki obieramy i przepuszczamy przez maszynkę. Buraczki, cebulkę, bazylię dajemy do miski i mieszamy. Dodajemy ocet, cukier a na końcu śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy, aby dobrze się połączyło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.03.2014 17:09
apetyczne buraczki
Wafelek2601 05.02.2014 18:02
bardzo dobre
romanrafal
romanrafal 18.01.2014 08:26
pyszne buraczki
IZABELA29 05.01.2014 09:51
takiej wersji nie robiłam
Alex_M 19.12.2013 10:17
pyszne te buraczki!
mela25 16.12.2013 21:27
coś pysznego
Katarzyna/kate1980 16.12.2013 21:11
pomysłowe te buraczki
barbara11561 15.12.2013 09:22
świetny dodatek do obiadu:)
gosia56 10.12.2013 08:51
pyszne buraczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak