Przepis i sposób przygotowania na: Burkar z dipem bazyliowo - musztardowym
Kroki postępowania
Wykonanie:
1. Buraki obieramy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy olejem.
![Krok 1 - Burkar z dipem bazyliowo - musztardowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/burkar-z-dipem-bazyliowo-musztardowym1-2.jpg)
Konieczność użycia dwóch naczyń związana jest z różnym czasem pieczenia buraków i ziemniaków. Buraki potrzebują go trochę więcej.
![Krok 2 - Burkar z dipem bazyliowo - musztardowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/burkar-z-dipem-bazyliowo-musztardowym2-2.jpg)
Po 20 minutach dodajemy naczynie z ziemniaczkami i pieczemy wszystko przez następne 45 minut.
Upieczone warzywa przekładamy do dużej miski dodajemy kilka łyżek dipu bazyliowo - musztardowego i dokładnie mieszamy.
* dokładny przepis na dip znajduje się w moich wcześniejszych propozycjach w serwisie: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/332757/wloski-dip-bazyliowo-musztardowy.html
Porcje burkaru przekładamy na talerze. Obok kładziemy duży kleks dipu do maczania warzyw - wtedy smak będzie jeszcze bardziej wyrazisty.
Życzę smacznego! :)
![Krok 3 - Burkar z dipem bazyliowo - musztardowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/burkar-z-dipem-bazyliowo-musztardowym3-2.jpg)