Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z kurczakiem i jarmużem pod beszamelem
Kroki postępowania
Umytego pora oraz obrany czosnek posiekać drobno.
Umytą paprykę pozbawić gniazda , pokroić także w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej , przesmażyć pora z czosnkiem , dodać kurczaka.
Smażyć do lekkiego przyrumienienia.
![Krok 1 - Cannelloni z kurczakiem i jarmużem pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cannelloni-z-kurczakiem-i-jarmuzem-pod-beszamelem0-2.jpg)
Dodać przyprawy oraz sos piri-piri , dusić do odparowania płynów. ( spróbować ew. doprawić wg. smaku)
![Krok 2 - Cannelloni z kurczakiem i jarmużem pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cannelloni-z-kurczakiem-i-jarmuzem-pod-beszamelem1-2.jpg)
![Krok 3 - Cannelloni z kurczakiem i jarmużem pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cannelloni-z-kurczakiem-i-jarmuzem-pod-beszamelem2-2.jpg)
Wlać mleko nie przerywając mieszania doprowadzić do powstania gładkiego , gęstego sosu.
W między czasie doprawić gałą muszkatołową ,kurkumą, solą oraz świeżo mielonym pieprzem.
![Krok 4 - Cannelloni z kurczakiem i jarmużem pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cannelloni-z-kurczakiem-i-jarmuzem-pod-beszamelem3-2.jpg)
Piec 35-40 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
![Krok 5 - Cannelloni z kurczakiem i jarmużem pod beszamelem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cannelloni-z-kurczakiem-i-jarmuzem-pod-beszamelem4-2.jpg)