Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VI: Pieczony indyk w słodko-ostrym sosie, odc. 1
Kroki postępowania
![Krok 1 - Doradca Smaku VI: Pieczony indyk w słodko-ostrym sosie, odc. 1 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-pieczony-indyk-w-slodko-ostrym-sosie-odc.-11-2.jpg)
![Krok 2 - Doradca Smaku VI: Pieczony indyk w słodko-ostrym sosie, odc. 1 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-pieczony-indyk-w-slodko-ostrym-sosie-odc.-12-2.jpg)
![Krok 3 - Doradca Smaku VI: Pieczony indyk w słodko-ostrym sosie, odc. 1 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-pieczony-indyk-w-slodko-ostrym-sosie-odc.-13-2.jpg)
![Krok 4 - Doradca Smaku VI: Pieczony indyk w słodko-ostrym sosie, odc. 1 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-pieczony-indyk-w-slodko-ostrym-sosie-odc.-14-2.jpg)
![Krok 5 - Doradca Smaku VI: Pieczony indyk w słodko-ostrym sosie, odc. 1 foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/doradca-smaku-vi-pieczony-indyk-w-slodko-ostrym-sosie-odc.-15-2.jpg)
indyk | 3-4 kg |
masło | 400 g |
pomarańcza | 4 |
cytryna | 2 |
jabłka | 2 |
cebula czerwona | 3 |
cebula biała | 1 |
pietruszka | 1 korzeń |
miód wielokwiatowy | 4 łyżki |
Musztarda czeska Prymat | 4 łyżki |
syrop klonowy | 200 ml |
czerwone porzeczki mrożone | 300 ml |
olej rzepakowy | |
suszone owoce | po garści: żurawina, daktyle, morele, rodzy |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny Prymat w młynku | |
Tymianek suszony Prymat | |
Majeranek suszony Prymat | |
kminek Prymat | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: