Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z ricottą i szpinakiem w pomidorach
Kroki postępowania
![Krok 1 - Cannelloni z ricottą i szpinakiem w pomidorach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cannelloni-z-ricotta-i-szpinakiem-w-pomidorach2-2.jpg)
![Krok 2 - Cannelloni z ricottą i szpinakiem w pomidorach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cannelloni-z-ricotta-i-szpinakiem-w-pomidorach1-2.jpg)
![Krok 3 - Cannelloni z ricottą i szpinakiem w pomidorach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cannelloni-z-ricotta-i-szpinakiem-w-pomidorach4-2.jpg)
Na dno wysmarowanej masłem foremki do pieczenia lub naczynia żaroodpornego / wielkość w zależności od ilości cannelloni / nakładamy warstwę sosu beszamelowego ,a następnie układamy ruloniki ciasta.
Całość polewamy sosem pomidorowym i pozostałym beszamelem. Posypujemy wierzch startym parmezanem.
![Krok 4 - Cannelloni z ricottą i szpinakiem w pomidorach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cannelloni-z-ricotta-i-szpinakiem-w-pomidorach3-2.jpg)
![Krok 5 - Cannelloni z ricottą i szpinakiem w pomidorach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cannelloni-z-ricotta-i-szpinakiem-w-pomidorach5-2.jpg)
Można je przygotować dzień wcześniej,owinąć folią spożywczą, wstawić do lodówki i zapiekać 30-40 min.przed spożyciem.Zapiekankę można również zamrozić/w mniejszych foremkach/ i upiec kiedy mamy na nie ochotę.
![Krok 6 - Cannelloni z ricottą i szpinakiem w pomidorach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cannelloni-z-ricotta-i-szpinakiem-w-pomidorach0-2.jpg)