Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio z pieczonymi burakami i salsą prowansalską
Kroki postępowania
* Wybierajmy mniejsze buraczki, gdyż są smaczniejsze i słodsze.
** Czas pieczenia zależy od wielkości i rodzaju partii, dlatego najlepiej sprawdzajmy patyczkiem czy buraczki są już odpowiednio miękkie.
Upieczone buraki studzimy, a następnie obieramy ze skórki.
![Krok 1 - Carpaccio z pieczonymi burakami i salsą prowansalską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/carpaccio-z-pieczonymi-burakami-i-salsa-prowansalska1-2.jpg)
Do miseczki dodajemy oliwę z oliwek, wodę, miód i sok z cytryny - wszystko dokładnie mieszamy do momentu powstania jednolitej konsystencji. Następnie dodajemy 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, łyżeczkę ziół prowansalskich oraz doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem. Jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy.
![Krok 2 - Carpaccio z pieczonymi burakami i salsą prowansalską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/carpaccio-z-pieczonymi-burakami-i-salsa-prowansalska2-2.jpg)
Życzę smacznego! :)
![Krok 3 - Carpaccio z pieczonymi burakami i salsą prowansalską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/carpaccio-z-pieczonymi-burakami-i-salsa-prowansalska3-2.jpg)