Przepis i sposób przygotowania na: Castellane z kurczakiem i szpinakiem
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i włókien, kroimy w kostkę i oprószamy ją solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Tak doprawione kawałki kurczaka podsmażamy na oliwie z oliwek, a następnie przekładamy do naczynia.
W tym czasie do osolonego wrzątku wrzucamy makaron, który gotujemy al dente.
![Krok 1 - Castellane z kurczakiem i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/castellane-z-kurczakiem-i-szpinakiem1-2.jpg)
Następnie do szpinaku dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dusimy około minuty.
![Krok 2 - Castellane z kurczakiem i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/castellane-z-kurczakiem-i-szpinakiem2-2.jpg)
![Krok 3 - Castellane z kurczakiem i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/castellane-z-kurczakiem-i-szpinakiem3-2.jpg)
Życzę smacznego! :)
![Krok 4 - Castellane z kurczakiem i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/castellane-z-kurczakiem-i-szpinakiem4-2.jpg)