Przepis i sposób przygotowania na: Cebularze z sosem z suszonych pomidorów, pieczarkami i serem
Czosnek obrać, zgnieść i posiekać drobno. Na patelnię wylać niewielką ilość oleju, w którym leżały pomidory. Same pomidory pokroić w mniejsze kawałki. Na rozgrzany olej wrzucić czosnek i kolendrę. Podsmażyć 20-30 sekund i dodać pomidory. Po kolejnych kilkudziesięciu sekundach dolać śmietanę. Podgrzać całość, ale nie gotować, zdjąć z ognia.
Pieczarki oczyścić, zetrzeć na drobnej tarce. Obsmażyć z dodatkiem odrobiny soli i świeżo zmielonego pieprzu.
Na każdym cebularzu rozsmarować porcję sosu, następnie położyć usmażone pieczarki i posypać startym parmezanem.
Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do momentu roztopienia sera.