Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe poduszki z kminkiem i czarnuszką
Kroki postępowania
Biały ser rozkruszyć ręcznie, dodać mąkę, żółtka ,sól i posiekaną schłodzoną margarynę. Wszustkie składniki dokładnie zagnieść.Białko z jednego jajka zostawiamy do smarowania ciasteczek.
Zawinąć ciasto w folię i odstawić na 30 minut do lodówki.
![Krok 1 - Cebulowe poduszki z kminkiem i czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cebulowe-poduszki-z-kminkiem-i-czarnuszka1-2.jpg)
![Krok 2 - Cebulowe poduszki z kminkiem i czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cebulowe-poduszki-z-kminkiem-i-czarnuszka2-2.jpg)
Wycinamy kilka par krążków o średnicy 8 i 10 cm.
Mnie wyszło 12 dużych i 10 małych.
![Krok 3 - Cebulowe poduszki z kminkiem i czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cebulowe-poduszki-z-kminkiem-i-czarnuszka3-2.jpg)
![Krok 4 - Cebulowe poduszki z kminkiem i czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cebulowe-poduszki-z-kminkiem-i-czarnuszka4-2.jpg)
Pieczemy ok. 40-30 minut w 180 C.
Znakomicie przechowują się 2 dni.
![Krok 5 - Cebulowe poduszki z kminkiem i czarnuszką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/cebulowe-poduszki-z-kminkiem-i-czarnuszka5-2.jpg)