Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne
Kroki postępowania
Na oleju zeszklić posiekaną cebulę, dodać mięso mielone i smażyć 5 minut rozdrabniając drewnianą łopatką.
![Krok 1 - Chili con carne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chili-con-carne63-2.jpg)
Paprykę oczyścić z nasion, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Wrzucić do mięsa. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Przesmażyć razem.
![Krok 2 - Chili con carne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chili-con-carne64-2.jpg)
Wlać przecier pomidorowy, dodać wszystkie przyprawy i kakao, wymieszać i dusić 10 minut na małym ogniu.
![Krok 3 - Chili con carne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chili-con-carne65-2.jpg)
Kukurydze i fasolę osączyć, dodać do sosu, zamieszać i dusić jeszcze 2-3 minuty.
![Krok 4 - Chili con carne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chili-con-carne66-2.jpg)
Gorący sos nałożyć na talerze, u mnie z ryżem, posypać siekaną natką pietruszki i podawać
![Krok 5 - Chili con carne foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chili-con-carne67-2.jpg)