Przepis i sposób przygotowania na: Chilli pod pierzynką z ziemniaków
2. Do wołowiny dodajemy pomidory wraz z sokiem, kukurydzę fasolę i papryki pokrojone w kostkę oraz kostkę rosołową. Podlewamy nieco wodą, dodajemy ocet i cukier i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 20 minut często mieszając.
3. W międzyczasie gotujemy ziemniaki. Ugotowane studzimy, przeciskamy przez praskę i mieszamy ze śmietaną i serem.
4. Płaskie, żaroodporne naczynie smarujemy tłuszczem i napełniamy wołowiną z sosem do 1/2 wysokości. Na wierzch kładziemy warstwę puree ziemniaczanego. Wierzch smarujemy oliwą.
5. Całość zapiekamy przez 20 - 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Pod koniec zapiekania można włączyć górny grill aby wierzch się ładnie zrumienił.