Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chleb

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna typ 2000 250 g.
mąka pszenna typ 650 250 g.
drożdże 30 g
woda 700 ml.
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb

Kroki postępowania

1
Drożdże rozpuścić w szklance wody.
Krok 1 - Chleb foto
2
W misce połączyć wszystkie sypkie produkty. Dodaj rozpuszczone drożdże i resztę wody.
Krok 2 - Chleb foto
3
Ze wszystkich składników wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 2 godzin. Po upływie 2 godzin upiecz chleb przez około 1 godzinę w 180 stopniach.
Krok 3 - Chleb foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 25.01.2015 15:01
dobry taki chlebek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak