Przepis i sposób przygotowania na: Chleb "Arbuz"
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb "Arbuz" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-arbuz1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb "Arbuz" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-arbuz2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb "Arbuz" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-arbuz3-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb "Arbuz" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-arbuz4-2.jpg)
![Krok 5 - Chleb "Arbuz" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-arbuz5-2.jpg)
![Krok 6 - Chleb "Arbuz" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-arbuz6-2.jpg)
Dokładnie zlepiamy zielone ciasto,aby nie było widać białego ciasta.
![Krok 7 - Chleb "Arbuz" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-arbuz7-2.jpg)
![Krok 8 - Chleb "Arbuz" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-arbuz8-2.jpg)
![Krok 9 - Chleb "Arbuz" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-arbuz9-2.jpg)
![Krok 10 - Chleb "Arbuz" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-arbuz10-2.jpg)
![Krok 11 - Chleb "Arbuz" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-arbuz11-2.jpg)
mąka pszenna | 450 gram |
masło | 2 łyżki rozpuszczamy |
woda letnia | 150 ml |
sól | 1 szczypta so smaku |
jajko |
drożdże świeże | 30 gram |
mleko | 100 ml |
mąka pszenna | 1 łyżka |
cukier | 1 łyżeczka |
żurawina suszona | |
barwnik spożywczy do ciast | czerwony i zielony (odrobina) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: