Przepis i sposób przygotowania na: Chleb mleczny z ryżem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb mleczny z ryżem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-mleczny-z-ryzem1-2.jpg)
Drożdże i cukier wymieszać w ciepłym mleku. Masło rozpuścić i wystudzić. Do misy robota wsypać obie mąki i sól, wrzucić ryż, rozczyn i masło. Zagnieść jednolite ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 1,5 godziny.
![Krok 2 - Chleb mleczny z ryżem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-mleczny-z-ryzem2-2.jpg)
Następnie wyjąć na stolnicę, zagnieść krótko, uformować podłużny bochenek
![Krok 3 - Chleb mleczny z ryżem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-mleczny-z-ryzem3-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb mleczny z ryżem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-mleczny-z-ryzem4-2.jpg)
Następnie chleb spryskać wodą, posypać makiem i delikatnie przyklepać. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 30 minut.
![Krok 5 - Chleb mleczny z ryżem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-mleczny-z-ryzem5-2.jpg)
Wyrośnięte ciasto naciąć dowolnie, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut. wystudzić na kratce.
![Krok 6 - Chleb mleczny z ryżem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-mleczny-z-ryzem6-2.jpg)