Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenno- żytni z dodatkiem mąki żytniej razowej
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb pszenno- żytni z dodatkiem mąki żytniej razowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-dodatkiem-maki-zytniej-razowej0-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb pszenno- żytni z dodatkiem mąki żytniej razowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-dodatkiem-maki-zytniej-razowej1-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb pszenno- żytni z dodatkiem mąki żytniej razowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-dodatkiem-maki-zytniej-razowej2-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb pszenno- żytni z dodatkiem mąki żytniej razowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-dodatkiem-maki-zytniej-razowej3-2.jpg)
![Krok 5 - Chleb pszenno- żytni z dodatkiem mąki żytniej razowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenno-zytni-z-dodatkiem-maki-zytniej-razowej7-2.jpg)
mąka żytnia | 25 dkg |
mąka pszenna | 0,5 kg |
mąka razowa | 1 szklanka |
sól | 1 i 1/2 łyżeczki |
siemię lniane | 0,5 szklanki |
słonecznik łuskany | 1 garść |
woda letnia | 3,5 szklanki |
zakwas żytni | 2-3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: