Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenno - żytnio - gryczany
Kroki postępowania
Odstawić jeszcze ciasto na ponowne 15 minut. W tym czasie też nagrzać piekarnik do 200 stopni C.
mąka pszenna | 200 g |
mąka żytnia | 200 g |
mąka pełnoziarnista | 100 g |
siemię lniane | 2 łyżki |
dynia | 2 łyżki |
słonecznik łuskany | 4 łyżki |
otręby pszenne | 1 łyżka |
sól | 1 łyżeczka |
cukier | 1 łyżeczka |
drożdże | 21 g |
serwatka | 250 ml |
maślanka | 250 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: