Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenny półrazowy
Kroki postępowania
Świeże drożdże rozpuścić w wodzie z dodatkiem cukru, odstawić na kilka minut.
![Krok 1 - Chleb pszenny półrazowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-polrazowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb pszenny półrazowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-polrazowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb pszenny półrazowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-polrazowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Chleb pszenny półrazowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-polrazowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Chleb pszenny półrazowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-polrazowy5-2.jpg)
![Krok 6 - Chleb pszenny półrazowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-polrazowy6-2.jpg)
![Krok 7 - Chleb pszenny półrazowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-polrazowy7-2.jpg)
drożdże | 50 g |
woda ciepła | 2,5 szklanki |
cukier | 1/2 łyżki |
mąka razowa | 4 szklanki |
mąka tortowa | 2,5 szklanki |
sól | 1 łyżka |
olej | 1/4 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: