Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenny z domowym octem jabłkowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chleb pszenny z domowym octem jabłkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-z-domowym-octem-jablkowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb pszenny z domowym octem jabłkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-z-domowym-octem-jablkowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Chleb pszenny z domowym octem jabłkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-z-domowym-octem-jablkowym3-2.jpg)
Odstawić do ponownego podrośnięcia na czas rozgrzewania piekarnika.
![Krok 4 - Chleb pszenny z domowym octem jabłkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-z-domowym-octem-jablkowym4-2.jpg)
Przed pokrojeniem dobrze ostudzić.
![Krok 5 - Chleb pszenny z domowym octem jabłkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-pszenny-z-domowym-octem-jablkowym5-2.jpg)
Pyszny domowy chleb- koniecznie wypróbujcie!
mąka pszenna | 500 g |
płatki owsiane | 1/3 szkl. |
otręby pszenne | 1/3 szkl. |
sezam | 1-2 łyżki |
drożdże świeże | 8,5 g |
sól | 1 łyżeczka |
miód płynny | 1 łyżeczka |
ocet jabłkowy | lekki (domowy) 1/2 szkl. |
woda ciepła | 1,5 szkl. |
olej | 2 duże łyż. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: