Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z paluszkami i siemieniem lnianym Zewy
Kroki postępowania
Drożdże, cukier, 50 ml mleka i łyżkę mąki dokładnie wymieszać i zostawić zaczyn do wyrośnięcia.
Gdy urośnie wsypać mąkę wymieszaną z solą, siemię lniane i połamane paluszki.
Drewnianą łyżką wymieszać składniki, potem dodać olej i ciasto wyrobić ręcznie.
Oprószyć je mąką i zostawić zakryte ściereczką do wyrośnięcia.
![Krok 1 - Chleb z paluszkami i siemieniem lnianym Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-paluszkami-i-siemieniem-lnianym-zewy1-2.jpg)
![Krok 2 - Chleb z paluszkami i siemieniem lnianym Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-paluszkami-i-siemieniem-lnianym-zewy2-2.jpg)
Upieczony chleb wyjąć z foremki i wystudzić.
![Krok 3 - Chleb z paluszkami i siemieniem lnianym Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chleb-z-paluszkami-i-siemieniem-lnianym-zewy3-2.jpg)