Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek dyniowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chlebek dyniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-dyniowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Chlebek dyniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-dyniowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Chlebek dyniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-dyniowy3-2.jpg)
Następnie przygotować keksówkę o rozm . 11X29 cm wysmarować tłuszczem i posypać otrębami. Wyrośnięte ciasto przemięsić i nałożyć do formy. Odstawić do wyrośnięcia. Jeśli ciasto podwoi swoją objętość wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni , piec około 40 min. Po upieczeniu chleb pozostawić w piekarniku na około 5min, wyjąć z piekarnika , polać zimną wodą i przykryć ściereczką.
![Krok 4 - Chlebek dyniowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-dyniowy4-2.jpg)