Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek pita
Przepis na chlebek pita jest banalnie prosty. Jednocześnie ma bardzo wiele zastosowań w kuchni. Może służyć jako chlebek pita do kebaba, jako dodatek do sałatek czy też dań kuchni azjatyckiej.
Przepis na chlebek pita do kebaba krok po kroku
Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy zaczyn oraz wodę.
![Krok 1 - Chlebek pita foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-pita7-2.jpg)
Zagniatamy ciasto do chwili kiedy będzie gładkie i elastyczne. Formujemy ciasto w kulkę, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 45 min. do podwojenia objętości.
![Krok 2 - Chlebek pita foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-pita8-2.jpg)
![Krok 3 - Chlebek pita foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-pita9-2.jpg)
![Krok 4 - Chlebek pita foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-pita10-2.jpg)
![Krok 5 - Chlebek pita foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-pita11-2.jpg)