Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek wiejski owsiany
Kroki postępowania
Kaszę ugotować w osolonej wodzie, pół na pół z mlekiem. Następnie utrzeć na gładką masę.
![Krok 1 - Chlebek wiejski owsiany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-wiejski-owsiany1-2.jpg)
![Krok 2 - Chlebek wiejski owsiany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-wiejski-owsiany2-2.jpg)
![Krok 3 - Chlebek wiejski owsiany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-wiejski-owsiany3-2.jpg)
![Krok 4 - Chlebek wiejski owsiany foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-wiejski-owsiany4-2.jpg)
kasza | 400 gram/owsiana |
mąka | 2 szklanki |
jajko | 3 szt |
jajko | do smarowania |
drożdże | 2 dag |
mleko | 4 łyżki |
cukier waniliowy | 1 szt |
olej | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: