Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek żytnio - orkiszowy na rozwodnionej maślance.
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chlebek żytnio - orkiszowy na rozwodnionej maślance. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-zytnio-orkiszowy-na-rozwodnionej-maslance.1-2.jpg)
![Krok 2 - Chlebek żytnio - orkiszowy na rozwodnionej maślance. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-zytnio-orkiszowy-na-rozwodnionej-maslance.2-2.jpg)
![Krok 3 - Chlebek żytnio - orkiszowy na rozwodnionej maślance. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-zytnio-orkiszowy-na-rozwodnionej-maslance.3-2.jpg)
![Krok 4 - Chlebek żytnio - orkiszowy na rozwodnionej maślance. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-zytnio-orkiszowy-na-rozwodnionej-maslance.4-2.jpg)
![Krok 5 - Chlebek żytnio - orkiszowy na rozwodnionej maślance. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-zytnio-orkiszowy-na-rozwodnionej-maslance.5-2.jpg)
![Krok 6 - Chlebek żytnio - orkiszowy na rozwodnionej maślance. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-zytnio-orkiszowy-na-rozwodnionej-maslance.6-2.jpg)
![Krok 7 - Chlebek żytnio - orkiszowy na rozwodnionej maślance. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-zytnio-orkiszowy-na-rozwodnionej-maslance.7-2.jpg)
![Krok 8 - Chlebek żytnio - orkiszowy na rozwodnionej maślance. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-zytnio-orkiszowy-na-rozwodnionej-maslance.8-2.jpg)
![Krok 9 - Chlebek żytnio - orkiszowy na rozwodnionej maślance. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-zytnio-orkiszowy-na-rozwodnionej-maslance.9-2.jpg)
![Krok 10 - Chlebek żytnio - orkiszowy na rozwodnionej maślance. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-zytnio-orkiszowy-na-rozwodnionej-maslance.10-2.jpg)
![Krok 11 - Chlebek żytnio - orkiszowy na rozwodnionej maślance. foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebek-zytnio-orkiszowy-na-rozwodnionej-maslance.11-2.jpg)
mąka krupczatka | 700 g |
mąka orkiszowa | typ 2000 150 g |
mąka żytnia | razowa typ 2000 150 g |
ziarna amarantusa | 2 łyżki |
ostropest | mielony 1 łyżka |
słonecznik łuskany | 150 g |
sól | 1 łyżka |
cukier kryształ | 1 łyżka |
drożdże świeże | 42 g |
maślanka | 1/2 litra |
woda letnia | 1/2 litra |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: