Przepis i sposób przygotowania na: Chlebopizza
Kroki postępowania
Wlać wodę i olej, dodać sól i wymieszać.
Wsypać mąkę i wyrobić ciasto.
Ciasto przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia.
W międzyczasie przygotować farsz.
Na patelni roztopić masło.
Wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki i podsmażyć.
Paprykę, cukinię i cebulę pokroić w kostkę, chorizo w plasterki a kiełbasę w paseczki.
Do podsmażonych pieczarek wrzucić pokrojone kiełbasy i chwilę smażyć.
Następnie dodać warzywa i nadal smażyć około 3 minuty.
Dodać wszystkie przyprawy i wymieszać, dusić minutę.
![Krok 1 - Chlebopizza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebopizza1-2.jpg)
Odczekać aż wyrośnie.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec 15 minut.
Po tym czasie blachę z chlebem wyjąć,piekarnik nastawić na 200 stopni.
![Krok 2 - Chlebopizza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebopizza2-2.jpg)
Na koniec oprószyć jeszcze ziołami włoskimi.
![Krok 3 - Chlebopizza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebopizza3-2.jpg)
Gotową chlebopizze jeść na ciepło.
![Krok 4 - Chlebopizza foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chlebopizza0-2.jpg)