Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik buraczany
Kiedy buraki będą chłodne dodać ogórki z cebulą ,czosnkiem i koperkiem , wymieszać razem ,doprawić solą ,pieprzem, cukrem . Dodać śmietanę i jogurt, odstawić do lodówki na około 1-2 godzin .
buraki czerwone | 2 szt |
ogórek sałatkowy | 2 szt |
cebula | 1 mała |
ząbek czosnku | 2 szt |
jogurt naturalny | 1 kubek większy |
śmietana 18 proc | 1 szt większa |
sok z cytryny | |
sól | 1 szczypta |
cukier | 1 szczypta |
koper świeży | 1 pęczek |
Pieprz ziołowy mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
woda | 1 litr |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: