Przepis i sposób przygotowania na: Chmiel marynowany
Następnie wodę zagotować razem z octem, solą, cukrem, listkiem laurowymi zielem angielskim, trzymać na ogniu ok. 5-7 min po czym zalać chmiel, zakręcić szczelnie słoiki i pasteryzować ok. 10min.
młode pędy chmielu | `1 kg |
ocet winny | 1 szkl |
woda | 1 szkl |
sól | 2 łyżki |
cukier | 1,5 łyżki |
Liść laurowy suszony Prymat | szt 3 |
czosnek ząbki | 5 szt |
imbir | kawałek |
ziele angielskie | |
pieprz ziarnisty |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: