Przepis i sposób przygotowania na: Chutney z czerwonej cebuli
Kroki postępowania
![Krok 1 - Chutney z czerwonej cebuli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chutney-z-czerwonej-cebuli1-2.jpg)
![Krok 2 - Chutney z czerwonej cebuli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chutney-z-czerwonej-cebuli2-2.jpg)
Wystudzić przełożyć do słoiczka.
W lodówce może stać do tygodnia-dłużej nie próbowałam bo szybko znika.
![Krok 3 - Chutney z czerwonej cebuli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/chutney-z-czerwonej-cebuli3-2.jpg)
cebula czerwona | 5 sztuk |
olej rzepakowy | 5 łyżek |
miód prawdziwy | 3 łyżki |
ocet balsamiczny | 100 ml |
wino czerwone wytrawne | 100 ml |
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: