Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka dyniowo-jaglane z nutką pomarańczy
Sposób przygotowania:
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec na złoty kolor około 12-15 minut.
mąka pszenna | 25 dag |
płatki jaglane | 10 dag |
masło | 15 dag |
puree z dyni | 15 dag |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
kropelki czekoladowe | 0.3 szklanki |
skórka z pomarańczy | 1 łyżeczka |
cukier puder | 10 dag |
jajko | 1 sztuka |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
płatki migdałowe | 0.3 szklanki |
skórka pomarańczowa kandyzowana | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: