Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka grzybki nadziewane
Kroki postępowania
W tym czasie możemy ugotować budyń do kremu. 1,5 szklanki mleka gotujemy z cukrami. W pozostałej części rozprowadzamy budyń. wlewamy mieszankę na wrzące mleko i gotujemy przez chwilę ciągle mieszając. Gotowy budyń wylewamy na talerz i odstawiamy.
Wyjmujemy ciasto z lodówki. Połowę wałkujemy bardzo cienko jak na pierogi. Żeby oszczędzić czas na wycinaniu foremką kółek, układamy je bardzo blisko siebie i nakrywamy ciastem. Dociskamy wałkiem lub dłonią.
![Krok 1 - Ciasteczka grzybki nadziewane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-grzybki-nadziewane1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasteczka grzybki nadziewane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-grzybki-nadziewane2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasteczka grzybki nadziewane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-grzybki-nadziewane3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasteczka grzybki nadziewane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-grzybki-nadziewane4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasteczka grzybki nadziewane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-grzybki-nadziewane5-2.jpg)
![Krok 6 - Ciasteczka grzybki nadziewane foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-grzybki-nadziewane6-2.jpg)