Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka misie Zewy
Kroki postępowania
W dwóch miskach umieścić składniki na ciasto jasne i ciemne ( margarynę najlepiej zetrzeć na tarce ).
Połączyć składniki najpierw w jednej misce potem w drugiej.
Wyjąć na blat ciasto z jednej miski, szybko zagnieść je, uformować w kulę, lekko spłaszczyć i włożyć do woreczka foliowego a potem do lodówki na 30 minut.
Tak samo przygotować ciasto drugie.
![Krok 1 - Ciasteczka misie Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-misie-zewy1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasteczka misie Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-misie-zewy2-2.jpg)
Na jednego misia będą potrzebne 2 małe kółeczka i jedno większe.
![Krok 3 - Ciasteczka misie Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-misie-zewy3-2.jpg)
Lekko docisnąć aby się przykleiły.
![Krok 4 - Ciasteczka misie Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-misie-zewy4-2.jpg)
Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
![Krok 5 - Ciasteczka misie Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-misie-zewy5-2.jpg)
Upieczone wystudzić.
![Krok 6 - Ciasteczka misie Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-misie-zewy6-2.jpg)
Lukrem zrobić misiom oczka i buźki.
Zostawić ciasteczka do zastygnięcia lukru.
![Krok 7 - Ciasteczka misie Zewy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-misie-zewy7-2.jpg)