Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka mocno orzechowe
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
100 g orzeszków ziemnych siekamy na mniejsze kawałki i przekładamy do miseczki. Drugą połowę orzeszków przekładamy do rozdrabniacza i miksujemy.
![Krok 1 - Ciasteczka mocno orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-mocno-orzechowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasteczka mocno orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-mocno-orzechowe2-2.jpg)
* jeżeli wcześniej użyliśmy orzeszków solonych, to nie dodajemy już soli.
![Krok 3 - Ciasteczka mocno orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-mocno-orzechowe3-2.jpg)
Gotowe ciasto wstawiamy na około 20 minut do zamrażalnika.
![Krok 4 - Ciasteczka mocno orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-mocno-orzechowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasteczka mocno orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-mocno-orzechowe5-2.jpg)
Gotowe ciasteczka przechowujemy w metalowej puszce.
* Z podanych proporcji wyszło mi 65 ciasteczek.
Życzę smacznego! :)
![Krok 6 - Ciasteczka mocno orzechowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasteczka-mocno-orzechowe6-2.jpg)