Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciastka francuskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
mąka 1,5 szklanki
żółtko jajek 2
śmietana 5 łyżek
białko 2
cukier 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie

Kroki postępowania

1
Margarynę, mąkę, żółtka i śmietanę połączyć ze sobą.
Krok 1 - Ciastka francuskie foto
2
Ciasto rozwałkować, pokroić.
Krok 2 - Ciastka francuskie foto
3
Ciastka smarować roztłuczonym białkiem i posypać cukrem.Piec w 180 stopniach na złoty kolor.
Krok 3 - Ciastka francuskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.12.2015 11:28
smaczne :)
natalia.doradca 31.01.2015 22:10
Smak z dzieciństwa pyszne ☺
agnieszka214 31.01.2015 18:25
fantastyczny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak