Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciastka francuskie na szybko

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ciasto francuskie 1 opakowanie

Dodatkowo

biała czekolada 20 dag
śmietana 30% 250 ml
jajko 1 sztuka
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie na szybko

Kroki postępowania

1
Małe i cienkie rurki metalowe nasmarować tłuszczem, ciasto francuskie rozwinąć i na długość foremek pociąć paski z ciasta, następnie zawinąć ciasto na rurkę z małym naddatkiem i odciąć na podstawie pierwszej porcji pociąć resztę ciasta i ułożyć na nim rurki,
Krok 1 - Ciastka francuskie na szybko  foto
2
zawinąć i docisnąć lekko miejsce łączenia ciasta. Ułożyć na wyłożonej papierem blaszce miejscem sklejenia do dołu po wierzchu posmarować jajkiem i posypać cukrem, blaszkę z ciastkami wstawić na 30 minut do lodówki.
Krok 2 - Ciastka francuskie na szybko  foto
3
Piekarnik nagrzać do 220st i piec około 10 minut do momentu zrumienienia po upieczeniu i lekkim przestudzeniu delikatnie wysunąć z ciasta metalowe rurki.

Czekoladę rozpuścić w miseczce ustawionej na garnku z gotującą się wodą i przestudzić, śmietanę ubić i pod koniec ubijania dodać do niej przestudzoną, ale płynną czekoladę.
Krem przełożyć do worka cukierniczego, odciąć koniec i delikatnie napełnić nim ciastka.
Odstawić do lodówki, aby krem zastygł.
Krok 3 - Ciastka francuskie na szybko  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 25.06.2017 13:18
pyszności.....:)
tobi1989 25.06.2017 11:53
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak