Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie śmietankowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciastka francuskie śmietankowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-francuskie-smietankowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciastka francuskie śmietankowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-francuskie-smietankowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciastka francuskie śmietankowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-francuskie-smietankowe3-2.jpg)
Piec w 180 stopniach n a złoty kolor około 35 minut na złoty kolor.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
![Krok 4 - Ciastka francuskie śmietankowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-francuskie-smietankowe4-2.jpg)
mąka pszenna | 1/2 kg |
masło | 250 g |
jaja | 2 szt |
żółtko jajek | 4 szt |
śmietana | 1/4 litra |
jabłka | 0,5 kg |
cukier puder | 1 szklanka do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: