Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z jabłkiem i cynamonem
Kroki postępowania
-Krążki ciasta ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posmarować jajkiem i posypać delikatnie cukrem.
-Ze skrawków ciasta uformować cienkie wałeczki i obłożyć nimi brzegi wyciętych krążków tworząc obwódkę /również posmarować jajkiem/. Można uformować również dekoracyjne listki.
-Jabłka obrać, przekroić na ćwiartki , wyciąć gniazda nasienne ,a cząstki pokroić na cienkie plasterki.
-Plasterki jabłek ułożyć na krążkach ciasta tak, aby lekko zachodziły na siebie.
![Krok 1 - Ciastka francuskie z jabłkiem i cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-francuskie-z-jablkiem-i-cynamonem1-2.jpg)
Piec ok.20 min.Upieczone ciastka przełożyć na kratkę kuchenną do przestudzenia.
![Krok 2 - Ciastka francuskie z jabłkiem i cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-francuskie-z-jablkiem-i-cynamonem2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciastka francuskie z jabłkiem i cynamonem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-francuskie-z-jablkiem-i-cynamonem0-2.jpg)