Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-francuskie-z-ricotta-i-rodzynkami0-2.jpg)
![Krok 2 - Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-francuskie-z-ricotta-i-rodzynkami1-2.jpg)
![Krok 3 - Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-francuskie-z-ricotta-i-rodzynkami2-2.jpg)
Wstawić ciastka do nagrzanego piekarnika i piec je przez około 16-17 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)
![Krok 4 - Ciastka francuskie z ricottą i rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-francuskie-z-ricotta-i-rodzynkami3-2.jpg)
ciasto francuskie | 1 płat |
ser ricotta | 250 gram |
rodzynki | 1 garść |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
jajko | 1 szt |
cukier brązowy | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: