Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z pajęczynką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciastka z pajęczynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-z-pajeczynka7-2.jpg)
![Krok 2 - Ciastka z pajęczynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-z-pajeczynka5-2.jpg)
![Krok 3 - Ciastka z pajęczynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-z-pajeczynka6-2.jpg)
![Krok 4 - Ciastka z pajęczynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-z-pajeczynka4-2.jpg)
Ubijamy białka z sokiem z 2 cytrynek.
Dodajemy cukier puder i mieszamy.
Do 3/4 masy dodajemy kakao.
![Krok 5 - Ciastka z pajęczynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-z-pajeczynka3-2.jpg)
Malujemy najpierw masą z kakao.
![Krok 6 - Ciastka z pajęczynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-z-pajeczynka2-2.jpg)
![Krok 7 - Ciastka z pajęczynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-z-pajeczynka1-2.jpg)
Smacznego!!!!
![Krok 8 - Ciastka z pajęczynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciastka-z-pajeczynka0-2.jpg)
mąka | 460 g |
sól | 1/4 łyżeczki |
masło | 220 g |
cukier | 300 g |
jajko | 2 |
wanilia | 2 łyżeczki |
białko | 2 |
cytryna | 2 |
kakao | |
cukier puder |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: