Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Architekta
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto Architekta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-architekta22-2.jpg)
Przekładanie ciasta: Banany obieramy ze skóry, kroimy w krążki o grubości biszkoptu ciemnego i skrapiamy sokiem z cytryny.
Na jasnym biszkopcie równomiernie rozprowadzamy kakaową masę budyniową.
W ciemnym biszkopcie wykonujemy za pomocą np. kieliszka 18 otworków o średnicy banana (w trzech rzędach po 6 otworków) albo więcej w zależności od średnicy kieliszka. Biszkopt umieszczamy na masie, lekko dociskamy. W każdy otworek wkładamy krążek banana i przykrywamy masą serową całą powierzchnię ciasta.
![Krok 2 - Ciasto Architekta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-architekta23-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto Architekta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-architekta24-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto Architekta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-architekta21-2.jpg)