Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto bananowe z tahini

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
cukier drobny 1/2 szklanki
woda 1 szklanka
olej roślinny 1/4 szklanki
ocet balsamiczny 4 łyżki
tahini 2 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżka
banan 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bananowe z tahini

Wsypujemy do miski mąkę, proszek do pieczenia, oba rodzaje cukru i sodę. Powoli dodajemy wodę, następnie zduszone banany, olej, tahini i na koniec ocet. Wszystko dokładnie mieszamy, wlewamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na około 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia 11.09.2022 16:37
Totalny zakalec! Szkoda pieniędzy na składniki i prądu ;(
Doradca Smaku 12.09.2022 12:11
Przykro mi, że ciasto nie wyszło, czasem tak się może zdarzyć. Wtedy pojawiają się rozczarowanie i emocje. Mimo wszystko zachęcam by spróbować jeszcze raz! pozdrawiam, Doradca Smaku
caralajna 10.10.2012 16:02
o. ciekawy przepis :)
rjustysia 09.10.2012 11:41
Bardzo lubię ciasta z dodatkiem bananów,a już z chałwowym aromatem dzięki tahini to takie ciasto musi być rewelacyjne!
annagebalska 09.10.2012 09:31
musi być pyszne
karolina1869 08.10.2012 21:16
dobre
karolina1869 08.10.2012 21:16
dobre
Andysz 05.10.2012 19:40
pycha;]
Katarzyna47 05.10.2012 19:24
Fajny przepis a tahini fatwo zrobić, sezam olej sezamowy i olej z oliwek.
alexxxanderka 05.10.2012 18:30
pasta sezamowa ;)
SylwiaMagdaSabin 05.10.2012 18:17
a co to tahini?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak