Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto brzoskwiniowe
Kroki postępowania
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać, dodając żółtka.
Następnie wsypać resztę składników i dokładnie wymieszać. Ciasto piec w piekarniku w temp 170 stopni ok. 30-40 min.
![Krok 1 - Ciasto brzoskwiniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-brzoskwiniowe1-2.jpg)
Odlać sok z brzoskwiń, dodać wody tak, by było 1/2l.
Jeśli budynie są z cukrem, nie trzeba dodawać już więcej cukru, a jeśli nie to do smaku.
Zagotować część soku, w pozostałej części rozmieszać budynie, następnie przelać do gotującego soku.
Powstały budyń pozostawić do ostygnięcia.
Gdy już będzie zimny, dodać masło. Dokładnie zmiksować.
![Krok 2 - Ciasto brzoskwiniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-brzoskwiniowe2-2.jpg)
Na ciasto bakaliowe wyłożyć połowę masy, następnie ułożyć na niej delicje.
Przykryć kolejną warstwą masy, na nią ułożyć brzoskwinie z puszki.
Galaretki zagotować, gdy już zaczną tężeć, wylać na ciasto.
![Krok 3 - Ciasto brzoskwiniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-brzoskwiniowe3-2.jpg)