Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Cygan z galaretką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto Cygan z galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cygan-z-galaretka1-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto Cygan z galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cygan-z-galaretka2-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto Cygan z galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cygan-z-galaretka3-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto Cygan z galaretką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cygan-z-galaretka4-2.jpg)
masło | 150 g |
cukier puder | 250 g |
żółtko jajek | 6 szt |
miód płynny | 150 g |
MAK MIELONY | 200 g |
orzechy włoskie mielone | 100 g |
kakao | 50 g |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
mąka ziemniaczana | 3 łyżeczki |
mleko | 0,5 l |
cukier | 3 łyżki |
cukier waniliowy | 2 łyżki |
mąka pszenna | 3 łyżki |
mąka ziemniaczana | 3 łyżki |
masło | 250 g |
masło | 3 łyżki |
cukier | 3 łyżki |
kakao | 3 łyżki |
jogurt naturalny | 3 łyżki |
galaretka wiśniowa | 2 szt |
biszkopty podłużne | 12 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: