Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ciasto cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowe180-2.jpg)
![Krok 2 - Ciasto cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowe181-2.jpg)
![Krok 3 - Ciasto cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowe182-2.jpg)
![Krok 4 - Ciasto cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowe183-2.jpg)
![Krok 5 - Ciasto cytrynowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ciasto-cytrynowe179-2.jpg)
cukier | 1/2 szkl |
mąka | 3/4 szkl |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
masło | 1 kostka |
woda | 1/2 l |
galaretka cytrynowa | 1 op |
cukier | 1/2 szkl |
sok z cytryny | 1/4 szkl |
cukier puder | 4 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżki |
gorzka czekolada | 10 dag |
Krem: | 2 op |
budyń śmietankowy | 2 op |
Biszkopt | 5 szt |
jajko | 5 szt |
masa | 500 ml |
kremówka | 500 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: